Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Filtre
{{ CATEGORY }}
{{ TOTAL }} ürün bulundu
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
Fiyat
{{ FILTER.NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×

Bıçaklar

Toplam 69 ürün bulunmaktadır.

Bıçak Fiyatları

M.Ö 1000’li yıllarda kullanılmaya başlayan bıçaklar ilk olarak taş ile üretilmeye başlamıştır. İnsanlığın modernleşme sürecinde önemli bir rol oynayan bıçak ve keskin aletler barınma, yeme, giyim gibi birçok alanda aktif rol oynamıştır. Taş hammaddesinden sonra ise bronz ve daha sonrasında da demir ile üretilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda avlayıcı toplumun ise ilk silahlarından biri olmuş, tarihteki yeri toplum gelişiminde de önemli bir konuma sahiptir.

Bıçak çeşitleri fiyatları birçok sebepten dolayı farklılık göstermektedir. Bu sebeplerden en önemlileri marka, kullanım amacı, üretim maddesidir. Kaliteli bıçak için en önemli nokta keskinliğidir. Bir diğer noktada ise koleksiyon bıçak çeşitleri de bulunmaktadır. Koleksiyon severler özel üretim bıçaklar için yüklü bütçeler ayırmaktadır. Bu özel üretim bıçaklar ise genel olarak kullanmak için değil sergilenmek için satın alınmaktadır.

Profesyonel şef bıçakları gibi bıçaklar ise yine yüksek maliyete sebep olan bıçak çeşitlerindendir. Bu bıçaklar da en kaliteli bıçak türlerinden biridir. Bıçak çeşitleri ve özellikleri bıçak fiyatlarını belirleyen faktörlerdir. Bıçaklar tek tek satılabildiği gibi setler halinde de satılabilmektedir. En iyi bıçak seti ise çoğunlukla şef bıçak seti türlerindendir. Çünkü şeflerin hem yemek pişirmeyi kolaylaştırması hem de daha lezzetli yemekler pişirilebilmesi için şeflerin kaliteli bıçak setlerine her zaman ihtiyacı vardır. 6lı bıçak seti ise bu standlı bıçak seti çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerdendir.

Bıçak Modelleri Nelerdir?

Farklı kullanım amaçları için çeşitli bıçak modelleri bulunmaktadır. Bunlar şöyledir:

Şef Bıçağı: Şef bıçağı paslanmaz, rahat kullanımlı, dayanıklı ve keskin olmalıdır. Şef bıçağının da çeşitli modelleri mevcuttur.

Meyve Bıçağı: Çok keskin olmayan meyve bıçakları genellikle set halinde satılmaktadır. Elma, muz, portakal gibi çeşitli meyvelerin soyulması için kullanılır.

Santoku Bıçak: Özellikle nane, maydanoz, dere otu gibi sebzelerin doğranması için kullanılan santoku bıçağı alternatif şef bıçağıdır. Japonyada santoku 3 katlı anlamına gelmektedir.

Mutfak Bıçağı: Mutfak bıçağı olarak halk arasında adlandırılan bıçaklar her mutfakta bulunan orta boy, spesifik özelliğe sahip olmayan genellikle çok amaçlı kullanılan bıçaklardır.

Tırtıklı Bıçak: Ekmek, peynir, meyve, sebze kesimi için kullanılan tırtıklı bıçak her evde muhakkak bulunur ve genellikle yumuşak besinlerin kesimi için kullanılmaktadır.

Pasta Bıçağı: Pasta spatulası ile ikili set halinde satılan pasta bıçağı kremanın her pasta katına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayan bıçak türüdür. Özel olarak pasta için kullanılır.

Steak Bıçağı: Çok keskin, ince kenarlı ve ucu sivri olan steak bıçağı şef bıçaklarının arasında da yer almaktadır. Bifteğin kesim esnasında direnç göstermesini engellemek için uçları sivri bir şekildedir ve böylelikle etin güzel ve kolaylıkla kesilmesini sağlamaktadır.

Kasap Bıçağı: Kasap bıçağı et doğrama bıçağı olarak da bilinmektedir. Etin kolaylıkla parçalanmasını sağlayan bu bıçağın her zaman çok keskin olması ve sapının kolay ve güvenli tutuşa sahip olması gerekmektedir.

Çelik Bıçak: Özellikle çelik bıçak keskinlik açısından en iyi performansı gösteren bıçak çeşitlerinden biridir.

Peynir Bıçağı: Uç kısmı sivri ve çatal biçimli olan peynir bıçağı ile ek olarak bir çatala gerek olmadan peynir dilimlerini servis etmek kolaylaşır. Keserken kolayca parçalanabilen ve dağılabilen peynirin düzgün bir şekilde kesilmesinin ve sürülmesine ek olarak bu bıçaklar peynir tabaklarının yanında şık ve zarif tasarımlar olarak da yer alabilmektedir.

Kahvaltı Bıçağı: Kahvaltı bıçağı krem peynir, reçel, salça gibi akışkan sosların ekmeğe sürülmesi için ya da yumurta gibi kahvaltılıkların kesimi için kullanılmaktadır.

Bıçak Boyu Nasıl Ölçülür?

Bıçak boyu ölçümü yemek hazırlama aşaması için önemli bir bilgidir. Her yemek türüne ve kullanım amacına göre çeşitli boyutlarda bıçak türleri de bulunmaktadır. Bıçak boyu ise sap kısmı dahil edilmeden hesaplanır. Genellikle ürün bilgilerinde sap boyu için de gerekli olan bilgiye ulaşılır. Her evde en az 3 farklı boyutta bıçağa ihtiyaç duyulmalıdır. Bu yüzden set halinde farklı boyutlarda satılan bıçaklar ilk alım için avantajlı olmaktadır.

Hangi Bıçak Nerede Kullanılır?

Şef Bıçağı: Şef bıçağı bıçak türleri arasında bulunan en kullanışlı bıçaklardan biridir. Şef bıçağı ile et doğranabilir, sebze meyve doğanabilir, ekmek kesilebilir kısacası her şey yapılabilir. Rahat ve hızlı kullanım için keskin ve ele uygun olması yeterlidir.

Doğrama Bıçağı: Doğrama bıçağı mutfaktta bulunan en pratik bıçak türlerinden biridir. Sürekli el altında bulunur; sebze, meyve, peynir gibi malzemelerin doğranmasında yardımcı olur.

Peynir Bıçağı: Peynir bıçağı kullanışlı dizaynı ile öne gelmektedir. Peynirin çatala yapışmasını önlemek için delikli üretilen peynir bıçağının ucu da çatal gibidir ve peynir kolaylıklara servis edilir.

Et Bıçağı: Kasap bıçağı olarak da bilinen et bıçakları etlerin doğranması ve parçalanması için kullanılmaktadır. Genel olarak kasapların kullandığı tüm bıçaklar et bıçağı başlığı altında değerlendirilmektedir.

Ekmek Bıçağı: Ekmek bıçağı adı üstünde ekmek kesimi için kullanılmaktadır ve tırtıklı bir yapıya sahiptir. Hamur işi ürünlerinde kullanımı tavsiye edilirken et vb. besinlerde kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Kemik Sıyırma Bıçağı: Etlerin kemiklerden rahat bir şekilde ayrılması için kullanılan bu bıçak türü ince uzun ve rahat sapı ile fileto hazırlanırken de kullanılabilmektedir.

Santoku Bıçağı: Kesmek, dilimlemek ve doğramak için kullanılan bu bıçak türü Japon şeflerin asla yanından ayırmadığı bir bıçak türüdür. Biraz ağır olması dışında her şey için kullanılmasından dolayı çok avantajlıdır. Et de doğramak, sebze de dilimlemek, ekmek de kesmek mümkündür.

Bıçak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bıçak alırken dikkat edilmesi gereken noktalar aslında kullanım amacına göre oldukça farklılık göstermektedir. Fakat genel olarak dikkat edilebilecek başlıklar da vardır:

Kulp Konforu: Kulp konforu özellikle güvenli bir bıçak kullanımı için çok önemlidir.

Denge: Bıçak dengesi konforlu bir kullanım için gereklidir. Dengenin olmadığı bıçaklarda gerekli işlemleri yapmak zorlayıcı ve yorucu olabilmektedir.

Keskinlik: Keskinlik maddesi aslında bıçağın ne amaçla kullanılacağına göre farklılık göstermektedir. Örneğin pasta bıçağının keskin olmasına gerek yokken et bıçağının çok keskin olması gerekmektedir.

Ağırlık: Denge başlığı ile de paralel ilerleyen ağırlık el sağlığı ve konforu için önemlidir. İstisnalar dışında bıçakların çok ağır olması avantajlı değildir.

Bakım ve Paslanma: Bıçakları dayanıklı olması ve paslanmaması bir diğer önemli ve çok dikkat edilmesi gereken başlıklardan biridir. Örneğin makineyi kullanan kişiler bıçak türünü de makineye dayanıklı olabilecek modeller arasından seçilmelidir.

Malzeme: Kolay paslanmaz çelik mi, karbon çeliği mi yoksa yüksek karbonlu paslanmaz çelik mi? Kullanım amacına göre karar verilmelidir. Kolay paslanmaz çelik kolay keskinleştirilebilir ve bakımının acelesi yoktur. Karbon çelik hemen temizlenmeli ve kurutulmalıdır aynı zamanda daha güçlü ve dayanıklıdır. Yüksek karbonlu paslanmaz çelik ise karbon çelikten daha dayanıklı paslanmaz çelikten daha güçlüdür. Bir diğer seçenek ise seramiktir. Çok daha keskin olan bu bıçakların bir kere köreldiğinde keskinleştirilmeleri daha zordur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.